Klantvenster Online

Omnichannel DMS

Omnichannel DMS

Met ons cloud DMS archiveert u documenten en dossiers automatisch AVG-proof. Klantbeeld over alle kanalen als documenten, mail, WhatsApp en online.

Digitale klantreis

Digitale klantreis

Maak een sprong vooruit in digitaal werken! Uw huurders kunnen zelf online hun zaken regelen. Uw collega's werken volledig digitaal. De software stuurt het proces aan.

Toegankelijke websites

Toegankelijke websites

Gebruiksvriendelijke en (WCAG) toegankelijke websites met ons open source Umbraco CMS. Snel aan de slag met onze best practice website voor woningcorporaties? Of kiest u toch voor maatwerk?

Wilt u ervaren hoe onze oplossingen samenwerken

Werken bij Bright Answers

Wij werken elke dag samen met onze klanten aan de mooiste oplossingen. Werk jij mee in ons team? Wij zoeken momenteel een Vacature HR consultant en enthousiaste duizendpoot (24 uur p/w) en part-time support medewerker.

Nieuws

Bekijk op LinkedIn

Wil jij ook met ons team werken aan de allerhoogste medewerkertevredenheid en het beter maken van ons professionele en inclusieve bedrijf?

https://lnkd.in/e8GSA6Q6

Kom ons team versterken als HR consultant en enthousiaste duizendpoot en ga met ons voor die glimlach! #vacature #projectleider

Bekijk op LinkedIn

Gisteren hebben Joey Codrington en Jeroen Rol op de Itris klantendag een wervelende presentatie gegeven over ons klantvolgsysteem voor ViewPoint gebruikers.

Met Klantvenster kunnen ViewPoint gebruikers vanaf heden op pad, zodat zij altijd en overal beschikken over een volledig klantbeeld en signaleringen en lopende zaken kunnen inzien op hun mobiele device. Ook kan er direct vanuit de woning een zaak of onderhoudsverzoek worden gestart. Zo kunt u als corporatie uw huurders nog beter van dienst zijn en uw medewerkers onderweg kunnen veiliger en efficiënter werken.

Onze speciale dank gaat uit naar Wendy du Prie van Stichting QuaWonen, een van de corporaties die samen met ons Klantvenster verder ontwikkelt, voor haar bijdrage aan onze sessie.

ITRIS | ViewPoint voor woningcorporaties bedankt voor wederom een zeer inspirerende dag op een toplocatie!

Onze oplossingen

Meer dan 100 woningcorporaties maken gebruik van oze oplossingen. Daarnaast maken wij ook innovatieve websites voor nationale en internationale klanten.

“Huurders en medewerkers van woningcorporaties werken naar volle tevredenheid met onze oplossingen. Als verbetering nodig is om dit te realiseren dan komen wij met ons team langs.”

Onze belofte

Over Bright Answers

Bright Answers helpt woningcorporaties door medewerkers en klanten blij te maken met online oplossingen die slimmer werken en vastleggen van alle communiciatie op één plek mogelijk maken. Bright Answers kiest voor betrouwbare standaard (best practice) oplossingen en biedt geautomatiseerde gedigitaliseerde processen op basis van standaarden in de woningcorporatie markt. Het gebruik van geautomatiseerde systemen moet voor medewerkers van woningcorporaties en haar klanten makkelijk en intuïtief zijn, en een moderne look en feel hebben.

  • 100+ woningcorporaties als klant
  • 25 jaar ervaring

Kwaliteit

Software moet werken en betrouwbaar zijn. Wij staan voor kwaliteit, beveiliging en privacy. Daarom zijn we trots op onze certificeringen en partnerships.

  • Microsoft Silver Partner
  • ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd
  • Bewezen koppelingen met o.a. Viewpoint, (X)BIS, Wocas, Dynamics Empire, Tobias. En volgens VERA 4.0 als het aan ons ligt.
  • Premium partner van Itris, NCCW en Hercules
  • Partners en samenwerkingen die werken, zoals Roxen, SmartDocuments, Obi4wan en Postex

Neem contact met ons op

Bel 010 288 48 68 of mail info@brightanswers.eu
Support via Topdesk Selfserviceportal of mail support@brightanswers.eu
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld. Gebruik alstublieft een echt e-mailadres.
Dit is een verplicht veld