Klantvenster Online

Omnichannel DMS

Omnichannel DMS

Met ons cloud DMS archiveert u documenten en dossiers automatisch AVG-proof. Klantbeeld over alle kanalen als documenten, mail, WhatsApp en online.

Digitale klantreis

Digitale klantreis

Maak een sprong vooruit in digitaal werken! Uw huurders kunnen zelf online hun zaken regelen. Uw collega's werken volledig digitaal. De software stuurt het proces aan.

Toegankelijke websites

Toegankelijke websites

Gebruiksvriendelijke en (WCAG) toegankelijke websites met ons open source Umbraco CMS. Snel aan de slag met onze best practice website voor woningcorporaties? Of kiest u toch voor maatwerk?

Wilt u ervaren hoe onze oplossingen samenwerken

Nieuws

Bekijk op LinkedIn

Automatiseer uw verhuurmutatie: kostenbesparing en verhoogde klanttevredenheid

De huuropzegging is het begin van een proces dat zeer belangrijk is voor zowel de vertrekkende als de nieuwe huurder, maar zeker ook voor de corporatie. Door het proces efficiënt in te richten en te automatiseren kan leegstand worden geminimaliseerd en de klanttevredenheid worden verhoogd.

Via het web kan de huurder zelf de opzegging indienen en de inspectie plannen. Het zaaksysteem van Klantvenster start het proces dat alle te verrichten taken aanstuurt. Wij hebben dit al best practice voor u ingericht. Mocht de huurder een ander communicatiekanaal dan de website hebben benut, dan kan dit ook in Klantvenster worden verwerkt.

Uiteraard wordt het proces ondersteund met een inspectie app. Deze is ook offline te gebruiken en laat informatie over de woning zien, de huurder en het contract. De afhandeling van gebreken wordt geautomatiseerd en relevante informatie gesynchroniseerd met uw ERP. Niet alleen de vertrekkende huurder wordt van elke belangrijke stap op de hoogte gehouden, ook de aanbieding aan de nieuwe huurder verloopt geautomatiseerd, met behulp van de app en het zaaksysteem van Klantvenster.

Kostenbesparingen en verhoogde klanttevredenheid zijn mogelijk door: -         Het verkorten van de doorlooptijd van het verhuurmutatieproces en daarmee het verkleinen van leegstand -         Het gemakkelijk afwikkelen van geconstateerde gebreken, ook in geval deze verhaald moeten worden De vastlegging van elke stap zorgt automatisch voor een compleet dossier. Uw huurders zijn steeds op de hoogte van de actuele status. Bright Answers rekent graag voor u uit wat de implementatie van de Klantvenster Verhuurmutatiemodule bij uw corporatie kan besparen. Uiteraard laten wij de oplossing desgewenst graag via Teams of bij u op locatie zien.  

#woningcorporatie #inspectie #besparen #klanttevredenheid #digitalisering #procesoptimalisatie

Bekijk op LinkedIn

????????????é ???????????????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????! Gisteren is Sité Woondiensten live gegaan met de nieuwe versie van het Klantportaal van Bright Answers op basis van het Umbraco platform. Door een fijne samenwerking met elkaar is er een mooi resultaat behaald om trots op te zijn!

Allemaal dank voor het mede mogelijk maken en met name dank aan Jorald-Cees Meijer en Michelangelo Matera die samen met Sité Woondiensten het klantportaal hebben opgemaakt en ingericht. Tevens grote dank aan Han Van Wieringen, Tim de Jongh, Mark Bos, Lenzo Groen en Cliff Baaij die een belangrijke rol op de achtergrond hebben gespeeld.

#samenwerken #samengroeien #samensterk 

Onze oplossingen

Meer dan 100 woningcorporaties maken gebruik van oze oplossingen. Daarnaast maken wij ook innovatieve websites voor nationale en internationale klanten.

“Huurders en medewerkers van woningcorporaties werken naar volle tevredenheid met onze oplossingen. Als verbetering nodig is om dit te realiseren dan komen wij met ons team langs.”

Over Bright Answers

Bright Answers helpt woningcorporaties door medewerkers en klanten blij te maken met online oplossingen die slimmer werken en vastleggen van alle communciatie op één plek mogelijk maken. Bright Answers kiest voor betrouwbare standaard (best practice) oplossingen en biedt geautomatiseerde gedigitaliseerde processen op basis van standaarden in de woningcorporatie markt. Het gebruik van geautomatiseerde systemen moet voor medewerkers van woningcorporaties en haar klanten makkelijk en intuïtief zijn, en een moderne look en feel hebben.

  • 100+ woningcorporaties als klant
  • 25 jaar ervaring

Kwaliteit

Software moet werken en betrouwbaar zijn. Wij staan voor kwaliteit, beveiliging en privacy. Daarom zijn we trots op onze certificeringen en partnerships.

  • Microsoft Silver Partner
  • ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd
  • Bewezen koppelingen met o.a. Viewpoint, (X)BIS, Wocas, Dynamics Empire, Tobias. En volgens VERA 4.0 als het aan ons ligt.
  • Premium partner van Itris, NCCW en Hercules
  • Partners en samenwerkingen die werken, zoals Roxen, SmartDocuments, Obi4wan en Postex

Neem contact met ons op

Bel 010 288 48 68 of mail info@brightanswers.eu
Support via Topdesk Selfserviceportal of mail support@brightanswers.eu
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld. Gebruik alstublieft een echt e-mailadres.
Dit is een verplicht veld