Klantvenster Online

Omnichannel DMS

Omnichannel DMS

Met ons cloud DMS archiveert u documenten en dossiers automatisch AVG-proof. Klantbeeld over alle kanalen als documenten, mail, WhatsApp en online.

Digitale klantreis

Digitale klantreis

Maak een sprong vooruit in digitaal werken! Uw huurders kunnen zelf online hun zaken regelen. Uw collega's werken volledig digitaal. De software stuurt het proces aan.

Toegankelijke websites

Toegankelijke websites

Gebruiksvriendelijke en (WCAG) toegankelijke websites met ons open source Umbraco CMS. Snel aan de slag met onze best practice website voor woningcorporaties? Of kiest u toch voor maatwerk?

Wilt u ervaren hoe onze oplossingen samenwerken

Nieuws

Bekijk op LinkedIn

Nieuwe klantportalen live

De afgelopen periode zijn er wederom meerdere klantportalen live gegaan. Huurders van Woonveste, Plavei, Woonservice en De Kernen kunnen nu ook gebruik maken van de vele selfservice mogelijkheden in een modern en gebruiksvriendelijk portaal. De klantportalen zijn vormgegeven in de unieke huisstijl van de corporatie en zijn overzichtelijk georganiseerd in diverse categorieën, waardoor huurders snel en eenvoudig de benodigde informatie kunnen vinden.

We wensen de medewerkers en huurders veel plezier met de nieuwe portalen en bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling ervan.

#klantportaal #huurdersportaal #selfservice #samenwerking

Bekijk op LinkedIn

Ook de huurders van Plavei kunnen nu gebruik maken van het vernieuwde huurdersportaal van Bright Answers. Het portaal is overzichtelijk ingericht en nu nog gebruiksvriendelijker.

Wij willen de projectgroep, met in het bijzonder Linda Maas MMI, Marjolein Broens en Bregje Leeuwestein, bedanken voor de fijne samenwerking en wensen de medewerkers en huurders van Plavei veel plezier toe met het nieuwe portaal.

Plavei introduceert het nieuwe bewonersportaal Mijn Plavei. Met het nieuwe portaal is het voor onze bewoners nog makkelijker om woonzaken zelf online te regelen. De portalen zijn ingericht in verschillende, overzichtelijke categorieën, zodat bewoners snel en met weinig klikken bij de juiste informatie terechtkomen. Nog gebruiksvriendelijker, daar zijn we blij mee.

Bright Answers bedankt voor de fijne samenwerking   #weetvanwonen 

Onze oplossingen

Meer dan 100 woningcorporaties maken gebruik van oze oplossingen. Daarnaast maken wij ook innovatieve websites voor nationale en internationale klanten.

“Huurders en medewerkers van woningcorporaties werken naar volle tevredenheid met onze oplossingen. Als verbetering nodig is om dit te realiseren dan komen wij met ons team langs.”

Onze belofte

Over Bright Answers

Bright Answers helpt woningcorporaties door medewerkers en klanten blij te maken met online oplossingen die slimmer werken en vastleggen van alle communiciatie op één plek mogelijk maken. Bright Answers kiest voor betrouwbare standaard (best practice) oplossingen en biedt geautomatiseerde gedigitaliseerde processen op basis van standaarden in de woningcorporatie markt. Het gebruik van geautomatiseerde systemen moet voor medewerkers van woningcorporaties en haar klanten makkelijk en intuïtief zijn, en een moderne look en feel hebben.

Wil je op de hoogte blijven?

Toon oude nieuwsbrieven.

Kwaliteit

Software moet werken en betrouwbaar zijn. Wij staan voor kwaliteit, beveiliging en privacy. Daarom zijn we trots op onze certificeringen en partnerships.

  • Microsoft Silver Partner
  • ISO 9001 en ISO 27001 gecertificeerd
  • Bewezen koppelingen met o.a. Viewpoint, (X)BIS, Wocas, Dynamics Empire, Tobias. En volgens VERA 4.0 als het aan ons ligt.
  • Premium partner van Itris, NCCW en Hercules
  • Partners en samenwerkingen die werken, zoals Roxen, SmartDocuments, Obi4wan en Postex

Neem contact met ons op

Bel 010 288 48 68 of mail info@brightanswers.eu
Support via Topdesk Selfserviceportal of mail support@brightanswers.eu
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld. Gebruik alstublieft een echt e-mailadres.
Dit is een verplicht veld